Wie coacht wie?

De ene helft van Nederland coacht de andere helft van Nederland is een uitspraak die ik met regelmaat hoort. En ja, ik geloof dat dat waar is. Iets mis mee? Nou volgens mij niet. Iedereen heeft zijn eigen kennis, kunde en ervaring.

Als thuis het dak lekt, bel ik een dakdekker en bij terugkerende kortsluiting een electricien. Ja natuurlijk kun je het zelf doen, als je handig bent of in mijn geval, een handige vent thuis hebt lopen. Ik geloof dat wij onszelf veel kunnen aanleren. Dat kost tijd, vaak veel tijd. Tijd die je niet aan andere dingen kunt besteden.

Hulp inschakelen op persoonlijk vlak blijkt voor veel mensen vaak minder makkelijk. Het eerst zelf willen proberen en gedachten als: “Stel je niet zo aan,” “Het valt wel mee,” “Ikkom daar zelf wel uit”of “Een coach is veel geld, dat vind ik het niet waard” houden je vaak tegen om hulp in te schakelen.

En juist door hulp in te schakelen, kom je verder, is mijn ervaring. Ik ben coach en laat mij gelijktijdig ook coachen op verschillende vlakken. Juist op stukken die ik lastig of moeilijk vind. Ik heb geleerd dat een coach mij uitdaagt om uit mijn comfortzone te gaan en stappen te zetten. Daardoor ga ik harder en kom ik sneller waar ik graag wil zijn.

Ik zoek dan iemand waarvan ik voel en weet dat ik daar veel van kan leren. Iemand die mij inspireert en “aan” zet. Iemand met veel kennis en ervaring. Een coach die mij aanspreekt en vaak een coach die vanuit eigen ervaring spreekt.

En juist daardoor snap ik dat er heel veel verschillende coaches zijn of noem het teachers, mensen die jou leren, ondersteunen en uitdagen om stapjes te zetten. Zoveel verschillende mensen zoveel verschillende wensen en behoeften.

Ik begeleid mensen om in hun Grootsheid te gaan staan. Om écht hun ware zelf te zijn ongeacht wat anderen daarvan vinden. Echt jezelf zijn is het mooiste cadeau wat jij jezelf en de mensen om je heen kan geven.

Ben jij overal en altijd écht jezelf?

Nee, ik pas me liever aan anderen aan en aan datgene dat van mij verwacht word. Helemaal goed, als jou dat gelukkig maakt, lekker mee doorgaan!

Nee, stiekem laat ik niet écht mijn ware zelf zien. Ik wil het graag anders maar ik weet niet hoe en twijfel te veel. Dan heb ik een goed nieuws voor jou. Ik help jou graag met een gratis sessie om je te voorzien van een tip en waardevolle informatie. Ik heb deze week voor de eerste 3 personen een plek vrij in mijn agenda voor een gratis sessie van 30 minuten. Laat deze kans niet schieten. Stuur mij een berichtje.