Systemisch werken. Wat is dat nou eigenlijk?


 
Voor een groot aantal mensen valt dit onder de categorie onbekend. Misschien vind je het wel eng, zweverig of soft.

Wij allemaal zijn onderdeel van een familiesysteem. Iedereen wordt namelijk geboren uit een vader en een moeder. En achter deze vader en moeder staan weer een vader en moeder. En daarachter weer enz.

Systemisch werken of Familie opstellingen is een methodiek waarbij intuïtief zonder veel woorden kan worden gekeken naar jouw plek in het systeem. Dit kan je veel inzicht geven in dingen die je doet in je dagelijkse leven. Hoe je omgaat in de relatie met je partner, je ouders of je kinderen. Of diep vastzittend verdriet of waarom je steeds terugkerend gedrag laat zien in bepaalde situaties.

Wat zijn dan onderwerpen die behandeld kunnen worden:
– Ik ben zo onzeker
– Ik kom niet tot actie
– Ik heb een slechte band met …..
– Ik ben zo ongeduldig
– ik val altijd op verkeerde mannen

Alles waar je tegenaan loopt kun je opstellen

Wat is het resultaat:
Tijdens een opstelling ontstaat vaak een aha moment en lichamelijke ontspanning. Dit zorgt dat de ingeprinte standaard in je hersen ontspant. Er ontstaat een andere kijk en hierdoor wordt een nieuw neuro paadje in je hersenen gevormd. Op celniveau vindt ontspanning plaats. Dit wordt op gedachten niveau als helder en duidelijk ervaren. Op lichamelijk niveau vaak als een last van de schouders. Op energetisch niveau kan het weer stromen. Dit wordt als heel bevrijdend en prettig ervaren.
Ieder mens is anders. Bij de een is 1 opstelling genoeg om alles weer lekker te laten stromen. Een ander heeft baat bij meerdere opstellingen.

Deze mooie recensie ontving ik na afloop van een Workshop Systemisch werken / familie opstellingen:
 
Mijn aanvankelijke scepsis (soft gedoe), verdween al snel. Het was een plezierige ervaring, die me meer geboden heeft dan ik had gedacht. Hoe het nou echt werkt, kan ik nog niet helemaal duiden, maar feit is dat ik in korte tijd, met een aantal mij onbekende mensen, heb bereikt wat ik niet op een andere manier had kunnen bereiken. Emoties en intu├»tie speelden een grote rol, zonder klef te worden. 

Frederique schept een ontspannen, veilige sfeer en doet dit heel natuurlijk. Ze laat dingen ontstaan, maar ondertussen heeft ze wel de regie. Erg goed gedaan.
 
Heb jij dingen in je dagelijkse leven die je niet kan plaatsen, het gevoel dat dingen niet kloppen of krijg je jouw leven niet op orde zoals je graag zou willen. Ben je gewoon nieuwsgierig , voel je dat je dit wilt ervaren.
 
Zaterdag 15 juni van 10.00 tot 13.00/13.30 uur is er weer een workshop Systemisch werken/ Familie opstellingen.
Locatie Het Coachuis, Raamweg 4 in Den Haag
Voor meer info zie https://defeelgoodcoach.com/online-programma/

In een groepje van 5 deelnemers wordt je vraag opgesteld. Bij de opstellingen van de andere deelnemers ben jij representant.

Er is nog plek
 
Ben jij erbij?

Lieve groet,

Frederique