Over Mij

Ik heb mezelf heel mijn leven anders gevoeld. Ik was gevoelig voor sfeer, spanning, ruzie, mensen die A zeiden en B uitstraalde. Ik wist vaak op voorhand al waar dingen over zouden gaan en ik merkte dingen op die mijn omgeving niet zag. Om niet anders dan anderen te zijn, heb ik me beetje bij beetje aangepast aan de geldende normen van mijn omgeving. Wat heb ik hiermee geworsteld, wat heb ik me ellendig gevoeld, wat ben ik verdrietig geweest. en wat heb ik me onbegrepen gevoeld. Anders dan anderen zijn, gaf mij de angst dat ik er niet bij hoorde, dat ik buiten gesloten werd. Ik heb zo mijn best gedaan om me aan te passen om op deze manier zo normaal mogelijk te lijken. Het liefst wilde ik, als volwassenen, constant gevoed worden met echte verbindende gesprekken, Gesprekken die gingen over Wie je echt ben? Waar loop je tegenaan?, Hoe ga je daarmee om? niet over Wat doet je? Wat levert dat je op? en Wat is de cito score van je Kind?

Ik voelde beetje bij beetje steeds duidelijker dat ik me niet fijn en prettig voelde bij het leven dat ik leidde. Ik leefde vanuit mijn hoofd. Wat een wir war aan gedachten, pieker en maal momenten opleverde. Ik zat in een sneltrein die maar door denderde met gezin, familie, vrienden, afspraken, werk, sociale verplichtingen, even iets hier, even iets daar, klaar staan voor alles en iedereen, initiatiefnemer van vele activiteiten enz enz enz. Ik deed alles richting de buitenwereld behalve goed voor mezelf en mijn relatie zorgen. Ik voelde dat ik dingen anders wilde, dat ik me niet meer prettig voelde bij bepaalde vrienden en activiteiten. Ik werd steeds vermoeider, het koste mij letterlijk heel veel energie.
De grootste eye opener ontstond toen mijn kinderen zelfstandiger werden. Ze begonnen veel vragen te stellen. Ik was altijd een hele zorgzame oplossingsgerichte moeder geweest maar nu moest ik echt een voorbeeld gaan zijn. Hoe zat ik eigenlijk zelf in elkaar? Wat wilde ik ze meegeven? Iets in de trend van: Maak je dromen waar, Ben altijd jezelf en Ben liefdevol naar anderen maar allereerst naar jezelf. Deed ik dit zelf eigenlijk wel? Het antwoord was heel duidelijk NEE.

Ik ben hard aan de slag gegaan met alles dat mij aansprak. Vandaag de dag leef ik mijn leven zoals ik dat wil, niet meer vanuit de overlevingsstand. Ik ben de dirigent van mijn leven en maak beetje bij beetje mijn dromen waar. Ik doe mijn eigen dingen ongeacht wat een ander daarvan vindt. Ik voel wat ik nodig heb in plaatst van dat ik het beredeneer met mijn hoofd. Ik kan in moeilijk gesprekken vastlopen in woorden maar laat mezelf daar niet meer door van de wijs brengen. En ik heb inspirerende mensen om me heen verzameld die mij energie geven, mij aansporen om spannende dingen uit te proberen en mij supporten. Ik kan en ben mezelf en laat mijn leven niet meer afhangen van wat anderen verwachten of willen.

Ik ben een praktisch mensen mens, altijd oplossingsgericht, Flexibel, hou van details, neem geen genoegen met een simpel antwoord. Ik ben direct en wil graag dingen begrijpen. Ik word heel blij van Aha momenten (ah zit dat zo!). Ik ben ongeduldig en impulsief. Oh ja en ik stel veel vragen, volgens mij kinderen is dat een kruisverhoor. Hierdoor zul je mij niet altijd leuk vinden
Ik ben wars van politiek correct geleuter, je beter voordoen dan je bent, egotripperij, neerbuigendheid , lullen om het lullen, vastzitten in methodieken en ingewikkeld gedoe.

Mensen echt leren voelen wat hun lichaam ze aangeeft is mijn grootste missie. Tevens wil ik elke dag minimaal 1 persoon inspireren en laten ervaren wat echt voelen van je lichaam je aan informatie geeft.

Als je mij zou kennen zou je weten dat ik:
- graag dingen samen met mijn Lief en 3 kids doe
- heel graag en veel buiten ben
- graag kampvuurtjes maak
- stapels ongelezen boeken naast mijn heb liggen
- niet van schietfilms houd
- chagrijnig word als je mij uit mijn slaap haalt
- heel graag snoep, echt alles vind ik lekker (oeps)
- ik niet van winkelen hou
- ik graag sjaals draag

Frederique Paardekooper
Eigenaar DeFeelGoodCoach.com