Jij bent je eigen energiecentrale

Ik zie veel mensen in mijn werk die niet lekker in hun vel zitten, slecht in hun energie zitten. En heel veel ballen in de lucht houden. Ze voelen zich leeg, hebben grote to do lijsten, moeten veel van zichzelf of hun omgeving, druk druk druk , vliegen van verjaardag naar werk naar sportafspraak, worden ’s ochtends wakker en zijn dan nog moe en zijn het vakantiegevoel op de 2e dag van thuiskomst alweer kwijt. Ze lopen zichzelf voorbij

Thuis doe je de lamp aan op het moment dat je licht nodig hebt. Deze energie komt uit het stopcontact dat weer is aangesloten op een kabel waar de stroom je huis binnenkomt. Als je deze kabel blijft volgen komt deze uit in een elektriciteitscentrale. Daar wordt stroom opgewekt. Stroom is een ander woord voor energie. Als minder stroom wordt opgewerkt dan dat verbruikt wordt, ontstaat een disbalans en zal op den duur het licht uitgaan.

Jouw lichaam is jouw energiecentrale. Je wekt energie op door dingen te doen waar je blij van wordt, die ontspanning geven en die je laten ontstressen.

Je verliest energie aan dingen als constant door blijven gaan, te veel op wilskracht doen, piekeren, malen, pleasen, dingen doen waar je niet blij van wordt, slecht eten, alcohol, drugs. Dit alles levert lichamelijke spanning en stress op. Wat vervolgens kleine lichamelijke blokkades veroorzaakt.

Dat je tijdelijk meer energie verliest dan opwekt, kan geen kwaad. Echter wordt dit een disbalans als telkens meer energie verloren gaat dan dat opgewekt wordt. Dan gaat op den duur ook jouw lichtje uit.

Ik hoor vaak ‘Ja maar’ dat kan niet anders of het moet toch gebeuren. Mijn vraag is dan altijd: Is dat zo? Van wie moet dat dan? En Waarom?

Wij mensen leven te vaak in ons hoofd en vergeten goed te voelen wat ons letterlijk energie geeft of kost.

In ons hoofd leven de meest interessante gedachten. Waardoor we heel streng voor onszelf kunnen zijn. ‘Nog even doorzetten dan is het zo klaar’ of ‘Wat zal men er wel niet van denken” of ‘Het moet echt gedaan worden’. Hoe vaak ga jij hierbij over je eigen energiegrens heen?

Wil jij zorgen dat jouw eigen licht blijft schijnen? Maak dan eens een heel eerlijk lijstje met wat geeft jouw energie en wat kost jouw energie. Ik hoop dat jouw lijstje mooi in balans is