Hoe ziet jouw boodschappenlijstje van je leven eruit?

Bijna elke maandagochtend weer hetzelfde liedje. Wat zullen we vandaag en morgen en overmorgen weer eens eten. Ik ben qua boodschappen niet zo georganiseerd. Heb niet een heel weekmenu klaarliggen, laat staan een boodschappenlijstje. Ik kan s ochtends wakker worden en zin hebben in gehaktballen of een lekkere pasta carbonara. Als de mannen hier in huis het voor het zeggen hebben, eten we alleen maar rood en dood (grote stukken rundvlees). Dus eigenlijk is het elke keer weer een hapsnap beslissing wat eten we vandaag.

Te vaak ga ik zonder idee naar de supermarkt, en prop ik maar wat in mijn karretje. Ik neem altijd teveel mee omdat ik niet kan kiezen. En stiekem ben ik bang dat als ik wel kies dat ik dan dingen vergeet, dus kun je beter maar van alles meenemen. Gevolg de koelkast puilt  met regelmatig uit. Vinden mijn pubers heerlijk, die plunderen namelijk alles hier in huis!

 

Tja en het besef van niet kunnen kiezen, de keuze niet maken, blijven hangen zie ik veel in mijn praktijk (en dus bij de boodschappen bij mezelf). Als jij innerlijk weet of heel duidelijk voelt dat je een (niet makkelijk) keuze te maken hebt omdat je huidige leven steeds futloser, minder voldaan, onbegrepen en alleen voelt, dan is het prettig om een koers te hebben. De keuze te maken en de stap te nemen. Een richting op zodat je weet dat je stapjes zet om je beter, evenwichter, krachtiger en energieker te voelen.

Dus een boodschappenlijst te hebben die zorgt dat het gerecht (jouw doel/verandering) stapje voor stapje kan worden gemaakt en niet dat je alle aandacht besteedt aan het vinden van zuurkool, worst en wortel terwijl je Pasta Carbonara wilt maken.

 

Middelpunt van je eigen leven zijn, betekent keuze’s maken. Weten wat jouw innerlijk weten wil en daar naar handelen. Vind je dit lastig, gaat jou hoofd voordurend aan de haal met dit innerlijk weten of dat duidelijke gevoel, kom dan naar de online workshop “Ben het Middelpunt van je eigen leven” zodat jij de stapjes kan gaan zetten naar jouw zelf gekozen boodschappenlijst

 

Wat staat er op jouw boodschappenlijstje dat er nu niet is in je huidige leven?