Alles groeit en bloeit

Alles groeit en bloeit

Elke ochtend als ik de gordijnen open doe, zie ik in mijn tuin dat alles steeds iets meer groeit en uitkomt. Afgelopen week stond in een paar dagen de hele Prunusboom in bloei. Hele mooie roze bloesem, waar je 1 week ontzettend plezier van hebt om vervolgens 4 weken lang rommel op de grond te hebben. Maar hè, die ene week geniet ik ontzettend van, zeker met deze strak blauwe luchten.
De natuur heeft een cyclus. In de winter groeien de wortels voor stevigheid, in de lente komen de nieuwe knoppen tevoorschijn om vervolgens in de Zomer voluit te groeien en te bloeien. In de herfst laten alle blaadjes los om zich vervolgens weer naar binnen te keren en het fundament steviger te maken.

De Natuur is altijd bezig met zichzelf steviger maken door te groeien en te bloeien. En eigenlijk is een mensenleven net zo. Mensen worden gelukkig door te groeien, dan bedoel ik niet in de breedte maar door verrijking, kennis en meer bewustzijn.

Sommige mensen worden heel blij door metale groei. Door feitelijke kennis, getallen, meetbaarheid terwijl andere mensen groeien door persoonlijke ontwikkeling. Door onderbewustzijn bewuster te maken. Door inzicht momenten te hebben, door te begrijpen waarom ze doen wat ze doen, door reflectie en daardoor steeds een mooiere versie van zichzelf te worden. Hierdoor ontstaat een rijk gevoel, rust en innerlijke kracht.

Veel mensen komen op een punt in hun leven dat ze het even niet meer weten, twijfelen aan wat ze doen, of ze het wel goed doen, of dit het nu is. Mensen met een grote behoefte aan mentale groei hebben vaak op een diepere laag, een angst om kennis te verliezen of niet mee te tellen als ze niet genoeg kennis hebben wat zorgt dat ze proberen controle te houden, perfectionistisch zijn en hun hoofd blijven voeden. Dit kan doorslaan in piekeren en malen.
Andere mensen voelen dat ze het anders willen maar weten even niet goed hoe dat te doen. Ze ervaren dat ze niet energiek zijn, dat ze zoekende zijn, dat andere dingen belangrijker voor ze worden. Dingen die helemaal niet passen bij het leven waar ze nu in zitten of waar hun omgeving wat van vindt. Hierdoor kunnen ze zich eenzaam en alleen voelen, onbegrepen maar ook stuurloos en rondlopen met een schuldgevoel. Want ze zitten nu eenmaal in dit leven en dat kunnen ze toch niet zomaar opgeven of omgooien omdat er mensen zijn die dingen van ze verwachten of omdat het dingen zijn die zo horen. Hierdoor kunnen ze het gevoel hebben vast te lopen, minder lekker in hun vel zitten en uitgeblust zijn.

Als jij je in deze situatie herkent, hoe heerlijk zou het zijn om de dingen die jou niet dienen, die jouw energie kosten, die je onrust geven los te laten, net als de bladeren aan de boom.
Zodat je weer kunt bruisen van de energie terwijl jij trouw bent aan jezelf in contact met de ander en jezelf evenwichtig en krachtig voelt.

Ik ben dagelijks met mensen bezig die zich zo voelen en zoekende zijn naar dat evenwicht zodat ze weer gaan bloeien.
Ik heb wekelijks wat ruimte in mijn agenda om met mensen zoals jij even mee te kijken en mee te denken. Gewoon gratis, kun jij een half uurtje van mijn tijd gebruiken om zelf verder te komen, om te groeien.
Ik zeg gebruik dit mooie aanbod om je eigen kennis te vergroten zodat jij kunt groeien en bloeien.

Reserveer hier jouw tijd:
https://defeelgoodcoach.com/gratis-boost-sessie/